Mert Başaran: Bunu alın rekor kıracak

Mert Başaran: Bunu alın rekor kıracak

Mert Başaran kritik uyarıda bulunarak o yatırım aracını işaret ederek büyük rekoru açıkladı.

Pek çok vatandaş elindeki birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Fakat yatırım yaparken risk sebebiyle bir anda parasal anlamda kayıplar oluyor. Borsa tarafında tek hisseye yatırım yapıp kaybedenleri uyaran ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırım fonu konusunda da kritik uyarıda bulundu.

HİSSE YATIRIMCILAR DALGALANMALARDAN ETKİLENDİ

Merkez Bankası’nın faizi yüzde 50 seviyesine çıkarmasının ardından borsa tarihi rekorunu aşarak 10 bin 800 seviyelerine gelmişti. Son yaşanan sert düşüş ile birlikte borsa 10 bin seviyesine iğne attı. Bayram sonrasında borsaya girişlerin olması ile 10 bin 717 seviyesine geldi. Bu dalgalanmalar hisse yatırımcılarını ise bezdirdi.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

Bu noktada yatırım fonları son günlerde risk anlamında dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırım fonu ve hisse konusunda yatırımcılara uyarıda bulundu.

BAŞARAN: GİDİN FON ALIN

Başaran, tek şirket aldıktan sonra o şirkette bir anda düşüş olmasının ardından yatırımcının borsaya ‘çok kötü’ demesini belirterek kritik uyarıda bulundu. Başaran, “Tek hisse alacağınıza veya teknik analiz bilmiyorsunuz, hisse senedi alacağınıza gidin fon alın diyorum. Çünkü fonun içinde çok fazla şirket var tek şirket almayın” dedi.

para-aaa.jpg

“BÜYÜK BİR PARA OLUR”

Uzun vadeli şekilde fonda düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Başaran, “Aldığınızda her gün garanti para kazanamazsınız öyle bir şey yoktur. 3 yıl sonra küçük küçük paralarım var atarım köşeye, 3 yıl sonra toplu büyük bir para olur çok artar” şeklinde konuştu. Başaran, ayrıc elinde arabası veya evi olanların satıp, fona yatırması konusunun ise hata olacağını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.