Soğan bir çok yemeğin içerisinde kullanılan mükemmel bir lezzet vericidir aynı zamanda bir sürü vitamin içerir. Öte yandan yemeklerin yanında tek başına da tüketilebilir. Ancak soğanı tüketirken dikkat etmeniz gereken bir takım hususlar var.
BAKTERİ ÜRETİYOR
Soğanın içerdiği sıvılar bakterilerin oluşmasına elverişli bir ortam sunmuyor bu sebeple soğan uzun süre boyunca doğranmış bir şekilde saklanmamalı… Dilimlenmiş soganı uzun süre buzdolabında saklamak tüketirken bazı risklerin oluşmasına ortam hazırlıyor. eğer sogani dilimlediyseniz aynı gün içerisinde tüketmeniz ve mümkünse hiç bekletmemeniz gerekiyor çünkü soğan beklediği müddetce bakteri üretiyor.
MİDEYİ ETKİLİYOR
Hassas bir sindirim sistemine sahip olan bireyler, sogani pişirerek tüketmeli çünkü sogani çiğ tüketmek hassas bir sindirim sistemine sahip olan insanlara iyi gelmiyor soğan tüketiminden sonra karın ağrısı gaz veya hazımsızlık gibi belirtiler oluşabiliyor