Dilruba Kayserilioğlu hakkında bir dava daha açıldı

Dilruba Kayserilioğlu hakkında bir dava daha açıldı

Dilruba Kayserilioğlu'na bu kez de 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis istemi talep ediliyor.

İzmir'de bir sokak röportajındaki sözleri nedeniyle gündeme gelen Dilruba Kayserilioğlu, yaşadığı hukuki sürecin bir yenisini daha yaşıyor. Daha önce 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla yargılanan ve ceza alan Kayserilioğlu, bu kez de 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle karşı karşıya.

dilruba.jpg

NE OLMUŞTU?

33 yaşındaki Dilruba Kayserilioğlu, bir sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesi ve hayvan yasasını eleştirdiği sözler nedeniyle 12 Ağustos'ta tutuklanmıştı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu, uzun süren bir hukuki sürecin ardından tahliye edilmişti.

7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

Kayserilioğlu, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etmiş, ancak 'Halkın bir kesimini alenen aşağılamak' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak adli kontrol kararını kaldırmıştı.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇLAMASIYLA YENİ BİR DAVA

Kayserilioğlu'nun yaşadığı hukuki süreç, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan yeni bir dava ile daha da uzamış oldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kayserilioğlu'nun 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.