Diyarbakır'da kışa hazırlık başladı

Diyarbakır'da kışa hazırlık başladı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde vatandaşlar, yaz mevsimi ile birlikte açan papatyaları kış çayı yapımında kullanmak için toplamaya başladı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde vatandaşlar, yaz mevsimi ile birlikte açan papatyaları kış çayı yapımında kullanmak için toplamaya başladı. Bahar aylarında bol yağış alan bölgede papatyalar bu yıl her yerde açarken, köylüler şimdiden kışa hazırlık yapıyor.

Hamzalı Mahallesi'nde yaşayan bazı köylüler, kışın sert geçebileceğini düşünerek papatya çiçeğini toplayıp kurutuyor. Kış aylarında soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı şifa arayan köylüler, topladıkları papatyaları çay gibi demleyerek tüketiyor.

Çiftçilik yapan Mahmut Taş, bu yıl bol yağışlar nedeniyle papatyaların her yerde açtığını belirterek, "Kış aylarında papatya çayı yapmak için bitkileri toplayıp kurutuyoruz. Kışın da soğuk algınlığına iyi geldiği için her akşam bir bardak içmeyi de ihmal etmiyoruz" dedi.

Köylüler, topladıkları papatyaları kurutarak kış boyunca kullanacaklarını ve ihtiyaç duyan komşularına da dağıtacaklarını ifade etti.

aw213851-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.