Doğal gaza bir zam daha geliyor! Resmen açıklandı

Doğal gaza bir zam daha geliyor! Resmen açıklandı

Yeni zamlanan doğal gaz için vatandaşları üzecek haber geldi. Doğal gaza yeni zam geliyor.

Rus enerji şirketi Gazprom’un Temsilcisi Sergey Kupriyanov, Ukrayna ordusuyla yaşanan çatışmaların ardından Suca şehrindeki doğal gaz ölçüm istasyonunda doğal gaz piyasasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kupriyanov, 9 Ağustos'ta doğal gaz spot fiyatlarının zirveye çıktığını belirterek, "Suca’daki gelişmeler, doğal gaz ve LNG fiyatlarında büyük bir artışa yol açtı ve yaz mevsimindeyiz. Bu durumdan kimlerin çıkar sağladığı sorusu gündeme geliyor" dedi.

6bcf28fb-dogalgaz-zammi-4.jpg

Norveç’in doğal gaz tesislerinde planlanan bakım çalışmalarının da fiyat artışlarında etkili olduğunu vurgulayan Kupriyanov, "Analistlere göre, bu bakım çalışmalarında geçen yıl yaşanan gecikmelerin tekrar edebileceği öngörülüyor. Ayrıca, gaz fiyatlarının yükseliş eğiliminin devam etmesi bekleniyor" şeklinde konuştu.

66ab33bd481b65014b08d7af.webp

YÜZDE 38 ZAMLANMIŞTI

Türkiye, Rusya’dan yılda 21 milyar 340 milyon metreküp doğal gaz ithal ediyor. Bu nedenle, gaz fiyatlarındaki artış Türkiye’yi de doğrudan etkiliyor.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Ağustos ayı itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %38, yıllık 300 bin metreküp ve altındaki serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki doğal gaz kullanımında ise %33,1 artış gerçekleştirdiğini açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.