Dondurma fiyatlarına dev zam! Bir topunun fiyatı dudak uçuklattı

Dondurma fiyatlarına dev zam! Bir topunun fiyatı dudak uçuklattı

Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzeti olan dondurma, yüksek enflasyonun etkisiyle ciddi bir fiyat artışıyla karşı karşıya kaldı.

Bir zamanlar sıcak havalarda vatandaşların vazgeçilmezi olan dondurma, artan maliyetlerle birlikte lüks bir zevke dönüşmeye başladı.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren büyük bir marka, 1 kilogramlık sade dondurmayı 750 TL' satılıyor. Bu markada, 1 top dondurmanın fiyatı 60 TL iken, karışık dondurmanın kilogramı 800 TL ve fıstıklı dondurmanın kilogramı ise 900 TL olarak belirlendi.

Picture background

Fiyatların bu denli yüksek seviyelere ulaşmasıyla birlikte, insanlar arasında ''Dondurma fiyatları et fiyatlarına geçti'' şeklinde yorumlar yapılmaya başlandı.

Marketlerde satılan dana etinin kilogram fiyatı 500-600 TL civarında seyrederken, sadece bir kilogram dondurma alabilmek için 750 TL gibi bir rakamın ödenmesi gerekiyor.

Bunu gören sosyal medya kullanıcıları için bu duruma, ''Acaba altın suyuna mı bandırıldı?'' şeklinde yorumlarda bulundu.

Picture background

Marketlerde satılan dondurma etiketleri de bir hayli can sıkıcı. 2023 yılında satılan aynı dondurmalar ile 2024 yılında satılan dondurma arasında fiyatların neredeyse yüzde yüz arttığı gözlemleniyor.

Tekli dondurmalarda en ucuzu 10 TL iken en pahalısı 45 TL olarak gözlemlenirken.

Kutu olarak satılan dondurmaların en ucuzunun 140 TL'den başlayan fiyat etiketlerinin olduğu görüntülendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.