Elektrik faturalarına dev zam! Tarih verildi

Elektrik faturalarına dev zam! Tarih verildi

Milyonlarca aboneye kötü haber. Elektrik faturalarına o tarihte dev zam geliyor.

Enerji Bakanlığı ve EPDK'dan gelen bilgilere göre, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Hakan Kara ve ekonomi yazarı Olcay Aydilek, elektrik fiyatlarında Temmuz-Ağustos ayları arasında önemli bir artış beklediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde görev yapan bir akademisyen olarak, X platformunda paylaştığı bir grafikle dikkat çekti.

Elektrik faturalarına okkalı zam kapıda! 9

Kara, TÜFE verileriyle elektrik fiyatlarını karşılaştırarak Temmuz ve Ağustos aylarında elektrik fiyatlarında önemli bir artış beklediğini belirtti.

ekran-goruntusu-2024-05-03-133649.png

Grafiğe göre, 2023'ün ilk dört ayında elektrik fiyatlarında nispeten sabit bir seyir izlenirken, Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) belirgin bir artış yaşandı. Halk TV'nin ekonomi yazarı Olcay Aydilek, elektrik fiyatlarına ilişkin önemli bir gelişmeyi gündeme getirdi.

Aydilek'in iddiasına göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK arasında yapılan toplantılarda, elektrik fiyatlarına yüzde 70 oranında bir zam yapılması tartışılıyor.

Elektrik faturalarına okkalı zam kapıda! 3

Aydilek, "Bu yılın beklenen haberini buradan duyuruyorum... Haziran veya muhtemelen temmuz ayında, ekonomi yönetiminin nihai kararıyla birlikte bu zam kararı netleşecek" dedi.

GELİRE GÖRE ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURA TARİFESİ İDDİASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, gelire göre kademeli tarife sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu sistem, özellikle düşük gelirli hanelere daha düşük faturalarla destek sağlamayı hedefliyor. Gelir seviyesi veya tüketim arttıkça, enerji tarifeleri de kademeli olarak yükselecek.

Elektrik faturalarına okkalı zam kapıda! 4

Enerji maliyetlerindeki artış, birçok haneyi zor durumda bırakıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın hayata geçirmeyi planladığı kademeli tarife sistemi, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak.

Sistemin nasıl işleyeceği, gelir gruplarının nasıl belirleneceği ve tarife aralıklarının ne olacağı gibi detaylar henüz netleşmedi.

Bakanlık tarafından önümüzdeki günlerde bu konuda detaylı bilgiler sunulması bekleniyor. Gelire göre kademeli tarife sistemi, Türkiye'deki enerji faturalandırma sistemine köklü bir değişiklik getirecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.