Hafize Gaye Erkan geri mi dönüyor! Bakanlıktan jet yanıt geldi

Hafize Gaye Erkan geri mi dönüyor! Bakanlıktan jet yanıt geldi

Son günlerde BDDK'a başkan olarak atanacağı iddia edilen eski Merkez Bankası başkanı Erkan hakkında yanıt geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün bir internet sitesinde yayınlanan "Mehmet Şimşek kararını verdi, atamalar netleşti" başlıklı haberle ilgili hızlı bir yalanlama yaptı.

Bu yalanlama ile Merkez Bankası Eski Başkanı Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanacağı iddiaları kesin bir dille reddedildi.

Özellikle eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, eski TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yerine BDDK Başkanı olarak atanacağı ve Exim Bank, Vakıfbank ve Vakıf Katılım'ın yönetim kurulu başkanlarının görevlerine son verileceği iddiaları kamuoyunda yer almıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu iddialara yönelik net bir yalanlama yaparak, "Mehmet Şimşek kararını verdi, atamalar netleşti" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakanlık, bazı internet sitesinin son günlerde Bakanlarına atfedilen gerçek dışı haberler yaptığını ve bu kez de aynı şekilde yanlış bilgiler içeren bir habere imza attığını ifade etti.

Açıklamada, söz konusu haberin sadece spekülasyon niteliğinde olduğu ve tamamen uydurma olduğu belirtildi. Kamuoyuna bu tür haberlere itibar etmemeleri konusunda uyarı yapıldı.

ekran-goruntusu-2024-05-14-150706.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.