Dünya alarma geçti! Covid-19’un yeni varyantı ‘Sinsice hızla yayılıyor’

Dünya alarma geçti! Covid-19’un yeni varyantı ‘Sinsice hızla yayılıyor’

Covid-19 pandemisi, yeni mutasyonlarla birlikte yeniden dünya gündeminde.

Covid-19 pandemisi, yeni mutasyonlarla birlikte yeniden dünya gündeminde. Uzmanlar, son dönemde ortaya çıkan KP.2, KP.3 ve LB.1 gibi yeni varyantların, şimdiye kadar görülen en bulaşıcı türler olduğunu belirtiyor.

ABD'DE VAKA SAYILARI ARTIYOR

Özellikle ABD'de birçok eyalette Covid-19 vakaları hızla artıyor. Verilere göre, 21'den fazla eyalette vaka sayıları çok yüksek seviyelerde. Uzmanlar, bu durumun yeni varyantların hızla yayılmasıyla yakından ilişkili olduğunu ifade ediyor.

Yeni varyantlarda sıklıkla görülen belirtiler arasında burun akıntısı, tıkanıklık, öksürük, yorgunluk, kas ağrıları, boğaz ağrısı ve hafif ateş yer alıyor. Ancak bazı kişilerde belirtiler daha hafif veya hiç görülmeyebilir.

covid-19.jpg

NE ZAMAN TEST YAPTIRMALIYIM?

Uzmanlar, üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri yaşayan herkesin Covid-19 testi yaptırmasını öneriyor. Özellikle yakın zamanda Covid-19 vakası olan kişilerle temas edenlerin test yaptırma konusunda daha dikkatli olması gerekiyor.

TEDBİRLER NELER OLMALI?

Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda maske takmak büyük önem taşıyor. İnsanlarla arasındaki mesafeyi korumak bulaş riskini azaltıyor. Sabunlu suyla en az 20 saniye boyunca ellerinizi yıkamak, virüs bulaşma riskini önemli ölçüde azaltıyor. Aşı olmak, ağır hastalanma ve hastaneye yatma riskini azaltıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.