Maden suyu, içerdiği minerallerle sindirim sistemini desteklerken, gün içinde kaybedilen minerallerin geri kazanılmasına da büyük katkıda bulunuyor. Oldukça faydalı olan maden suyunun sağlık açısından olumlu etkilerini koruyabilmesi için doğru şekilde tüketilmesi gerekiyor.
Uzmanlar, maden suyunun şişede tüketilmesinin önemine dikkat çekerken, şişede tüketildiğinde maden suyunun içindeki gazların korunarak minerallerin etkinliğinin muhafaza edildiğini belirtti.
Uzmanlar, maden suyunun bardağa döküldüğünde gazların kaçabileceği ve minerallerin etkinliğinin azalabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Cam şişelerde sunulan ve hijyenik standartlara uygun olarak üretilen maden sularının tercih edilmesi sağlık açısından daha güvenli olduğu ifade edilmesinin yanı sıra bu tür maden sularının doğru tüketilmesi, içerdiği minerallerin ve sağlık faydalarının korunmasını sağlıyor.
YEMEKTEN SONRA TÜKETİRKEN DİKKAT EDİN
Maden suyunun içeriğindeki magnezyum, kas ve sinir iletimlerini düzenlemeye yardımcı oluyor. Sodyum içeriği ise vücut sıvılarının dengelenmesine ve mide sağlığının korunmasına katkıda bulunurken bu faydalardan yararlanmak için tüketim saatine dikkat etmek gerekiyor.
Maden suyunun yemekten en az bir saat sonra tüketilmesi öneriliyor. Yemeklerle birlikte içildiğinde, mide asitlerinde dengesizliklere yol açabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.
Uzmanlar, günlük olarak bir veya iki şişe maden suyu tüketilmesini tavsiye ederken, aşırı tüketimin sağlık açısından zararlı olabileceği konusunda da uyarıyor.