Dünyaca ünlü banka zirve için tarih verdi: Parasını ona yatıran zil takıp oynayacak

Dünyaca ünlü banka zirve için tarih verdi: Parasını ona yatıran zil takıp oynayacak

Ünlü yatırım bankası JPMorgan, altın ve gümüş fiyatları için yeni tahminini açıkladı.

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, altın ve gümüş fiyatları için 2025 yılı hedef fiyatlarını güncelledi.

33.jpg

Banka, ons altın için 2025 yılı hedef fiyatını 2800 dolara çıkardı. Geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatan ons altın, mevcut haftayı da kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor. Saat 12.45 itibarıyla yüzde 0,91 düşüşle 2375 dolardan işlem gören ons altın, 17 Temmuz tarihinde 2483 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadele kapsamında gelecek hafta politika faizini sabit bırakması beklenirken, yıl sonuna kadar üç faiz indirimi yapacağı yönündeki beklentiler artmaya devam ediyor. Para piyasalarında yıl sonunda politika faizinin yüzde 55 ihtimalle yüzde 4,50-4,75 aralığında, yüzde 36 ihtimalle ise 4,75-5,00 aralığında olacağı öngörülüyor. Analistler, siyasi gelişmeler ve makroekonomik verilerin yatırımcılar tarafından yakından takip edildiğini belirterek, gelecek haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini ifade ediyor.

JPMorgan, ons gümüş fiyatı için beklentisini ise 36 dolar olarak belirtti. Şu anda ons gümüş, 27,82 dolar seviyesinde işlem görüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.