Deprem Uzmanından 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! 4 il diken üstünde

Deprem Uzmanından 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! 4 il diken üstünde

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde hissedilen depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, dün akşam saat 23.20’de Tokat'ın Sulusaray ilçesinde merkez üssü bulunan ve 7 kilometre derinlikte meydana gelen 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğin bildirdi.

aa.jpg

Deprem, çevre şehirlerde de hissedildi ve vatandaşlar güvenlik amacıyla dışarı çıktı. Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediğini ve AFAD, itfaiye, emniyet ve jandarma gibi kurumların sahada çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş ise konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Picture background

4 İLİ İŞARET ETTİ

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Tokat-Çorum ve Adana-Mersin bölgelerine dikkat çekerek, Tokat depremi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, haritalarda ilgili noktaları göstererek yaptığı açıklamada, "M4 SULUSARAY- TOKAT DEPREMİ Yıkıcı olmayan, ancak 7 den küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretilmiştir. Bir süredir devam eden Tokat- Corum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri levha sınırı olan Doğu Anadolu Fayının M 7,8 depremi sonucudur” ifadelerini kullandı.

gttm-fexqaaenyi.jpeg

"7 BÜYÜKLÜĞÜNDEN KÜÇÜK DEPREMLER ÜRETEBİLİR"

Bektaş ayrıca, "M4 MERSİN DEPREMİ Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti Kuzey Anadolu Fay Sisteminide çalıştırarak karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. Levha içi faylar 7 den küçük deprem üretebilir" açıklamasında bulundu.

grhud5aw8aa1fog.jpeg

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

Prof. Dr. Osman Bektaş, daha önce yaptığı açıklamada İstanbul'da beklenen büyük depreme dair dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Bektaş, İstanbul’da beklenen büyük depremin zamanının net olarak belirlenemediğine dikkat çekere "Zaman bitti" demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.