Günlük yevmiye 5 bin TL. Bu meslek aranıp bulunamıyor

Günlük yevmiye 5 bin TL. Bu meslek aranıp bulunamıyor

Sıcak hava dalgasının etkisiyle klima kullanımı son günlerde rekor seviyelere ulaştı.

Klima ustalarına olan talep öyle bir arttı ki, günlük iş ücretleri 5 bin TL'yi geçiyor. Servis firmaları ise günde 30'dan fazla çağrı alıyor. Montaj süreleri bir ayı bulurken, vatandaşlar alternatif olarak vantilatörlere yöneliyor.

Son dönemde art arda yaşanan aşırı sıcaklar, klima ustalarının iş yükünü patlattı. Talebin hızla artmasıyla birlikte, klima servis ücretleri de iki katına çıktı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde günlük klima satışları 10 bin adede ulaşırken, teknik servis firmaları dakikada 30 çağrıya yetişmeye çalışıyor.

Klima montaj işlemleri talep patlaması nedeniyle bir ay gibi uzun sürelere yayılabilir hale geldi. Bu durum, vatandaşların vantilatörlere olan ilgisini de artırdı. Sektör uzmanları, bu yıl klima ve vantilatör pazarının 2.5 milyar doları aşmasını bekliyor. Vantilatörlere olan talep ise %50 oranında arttı.

Klima ustalarının günlük yevmiyesi 5 bin TL gibi rekor düzeylere çıkarken, servis firmaları kalifiye ustaları bulmakta zorlanıyor. Yoğun talep ve sınırlı sayıda uzmanın etkisiyle fiyatlar da ciddi şekilde yükseliyor. Bu yılki sıcak hava dalgası, klima sektöründe şimdiye kadar görülmemiş bir talep patlamasına neden oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.