Taksi ücretlerine kallavi zam! Taksicilerden “kontak kapatırız” çıkışı

Taksi ücretlerine kallavi zam! Taksicilerden “kontak kapatırız” çıkışı

İstanbul’daki toplu ulaşım zam kararının ardından taksi ücretleri ile ilgili de zam kararı verildi.

İstanbul'da UKOME toplantısında alınan kararlar arasında taksi ücretlerine zam yapılması da yer aldı. Toplantı sonucunda, taksi indi-bindi ücretinin 90 liradan 100 liraya yükseltilmesine karar verildi.

Zam oranından memnun olmayan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, alınan karara tepki göstererek "kontak kapatırız" açıklamasında bulundu. Bu karar, taksi ücretlerine yapılan zammın taksici esnafı tarafından yeterli bulunmadığını gösterdi.

taksiid.jpg

ZAMLI TARİFENİN NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAĞI BELLİ OLDU

İstanbul'da İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı toplantısında, taksiler için önemli bir zam kararı alındı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun yüzde 30 zam talebine rağmen, kararın yeterli görülmeyerek itiraz edildiği belirtildi.

Aksu, alınan karara tepki olarak "kontak kapatırız" ifadesini kullandı. İstanbul'da taksiler için belirlenen yeni zam oranı 28 Temmuz'dan itibaren uygulanmaya başlanacak. Bu durum, hem sürücüler hem de kullanıcılar açısından toplu taşıma maliyetlerinde bir artış anlamına geliyor.

taksiiiii.jpg

TAKSİMETRE AÇILIŞ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

İstanbul'da taksimetre açılış ücretlerine yapılan zam, yüzde 22,19 oranında artışla 24,55 TL'den 30 TL'ye yükseldi. Ayrıca, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 17,61 TL'den 20 TL'ye, zaman tarifesi saatlik ücreti ise 195,63 TL'den 235 TL'ye çıkarıldı. İndi-bindi ücreti de 90 TL'den 100 TL'ye yükseltildi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yapılan bu artışları yetersiz bularak, "Esnafı hiçe sayan teklifi kabul etmiyoruz. Bu maliyetlerle kontak kapatırız" şeklinde tepki gösterdi. Bu durum, taksiciler arasında ve halk arasında olası bir huzursuzluğa yol açabilirken, yeni tarifeler 28 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.