Dünyaca ünlü marka dev şirketi satın alıyor ‘Yüzlerce şubesi var’

Dünyaca ünlü marka dev şirketi satın alıyor ‘Yüzlerce şubesi var’

Dünyaca ünlü marka dev şirketi satın alıyor. Karar resmen onaylandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, lüks saat üreticisi Rolex'in, İsviçreli saat perakendecisi Bucherer'i satın almasına onay verdi. Bu gelişme, saat sektöründe önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, İsviçre markası Rolex'in Bucherer'in tamamını satın alma teklifinin uygun olduğu belirtildi. Açıklamada, satın alma işleminin öncelikle lüks saatlerin üretimi, tedariki ve perakende satışıyla ilgili olduğu ve Avrupa'da alternatif tedarikçilerin ve perakendecilerin varlığı nedeniyle satın almanın rekabet kaygılarına yol açmayacağı ifade edildi.

rolre.webp

Avrupa ülkelerinde faaliyette bulunan büyük ölçekli şirketlerin birleşme ve satın almalarını denetlemek, AB Komisyonunun yetkileri arasında yer alıyor. AB Komisyonu, yürüttüğü inceleme ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum var olup olmadığını inceliyor. Rekabete aykırı durumların tespit edilmesi durumunda AB Komisyonu, birleşme veya satın almaları engelleyebilme hakkına sahip.

Bucherer, çeşitli ülkelerde 100'den fazla satış noktasında lüks saat ve mücevher satışı gerçekleştiriyor. Rolex'in Bucherer'i satın almasıyla birlikte, saat sektöründe önemli bir güç konsantrasyonu oluşması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.