Dünyanın en büyük otomotiv devi iflasın eşiğinde: 14 bin kişi işsiz kalacak

Dünyanın en büyük otomotiv devi iflasın eşiğinde: 14 bin kişi işsiz kalacak

Dünyanın en büyük otomotiv devlerinden biri olan şirket iflasın eşiğine kadar geldi. 14 bin çalışanı işsiz kalacak.

Tüm dünyayı sarsan ekonomik dalgalanmalar, küçük çaplı işletmelerde olduğu gibi büyük firmalarında kapılarına birer birer mühür vurmasına neden oluyor.

Özellikle Covid pandemisinde başlayan iflas furyası, otomotiv sektöründe dünyanın ikinci Almanya'nın en büyük ikinci otomotiv yan sanayi şirketini bile iflasın eşiğine kadar getirdi.

Picture background

Üretiminin bir kısmını Türkiye'ye kaydıracağı konuşulan dev firmanın bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği ise meçhul.

14 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Dünyanın en büyük üçüncü, Almanya'nın ise en büyük ikinci otomotiv yan sanayi şirketi ZF, bugün yaptığı bir açıklama ile Almanya'daki 11.000 ile 14.000 arasında çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Almanya'da 54.000’de fazla kişiyi istihdam eden dev şirket, bu kararı ile beraber çalışanlarının yaklaşık dörtte birini işten çıkarmış olacak.

Picture background

KRİZİN NEDENİ BELLİ

ZF, özellikle son dönemde önemli ölçüde artan borç yükü ve sektörde yaşanan genel sıkıntılarından dolayı böyle bir karar aldığını bildirdi.

Otomotiv devinin yaklaşık 13 milyar Euro borcu olduğu bilgisi elde edilirken, bu borçların, yükselen faiz oranları ile birlikte ZF'yi tasarrufa ittiği de açıklandı.

Picture background

Otomotiv yan sanayisinin dev isimlerinden biri olan ZF, Bosch ve Continental gibi diğer büyük tedarikçilerle birlikte çevre dostu elektromobiliteye geçiş için büyük yatırımlar yaptı.

Ancak, elektrikli otomobillere yönelik talep beklentilerin gerisinde kaldı ve bu da şirketleri zor durumda bıraktı. ZF, işte çıkarmanın yanı sıra Almanya'daki bazı fabrikalarını da kapatmayı planlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.