e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Hemen hesabınızı kontrol edin

e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Hemen hesabınızı kontrol edin

Adınıza e-Devlet üzerinden birikmiş para olabilir ve bu miktar binlerce lirayı bulabilir. Yıllardır e-Devlet sisteminde bulunan bu ödemeleri öğrenmek için kısa bir sorgulama yapabilirsiniz.

Eğitim, sağlık veya sosyal güvenlik kurumları tarafından hesabınıza aktarılmış olabilecek ödemeleri e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz. Birçok vatandaş bu ödemelerden habersizken, adınıza yapılmış bir ödeme olup olmadığını öğrenmek için e-Devlet'teki 'Şahıs Ödemeleri Sorgulama' seçeneğini kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz.

e-devlet-1514628.jpg

ÖDEMENİZİ KOLAYCA ALABİLİRSİNİZ

Vatandaşlar, sağlık, eğitim, vergi dairesi, sosyal güvenlik kurumu, askeriye, bankalar ve diğer devlet kurumlarından alacaklı olabilir. E-Devlet üzerinden gerçekleştireceğiniz bir kontrol ile adınıza yapılmış ödemeleri görebilirsiniz. Eğer sorgulamada adınıza bir ödeme görünüyorsa, bu parayı kolaylıkla hesabınıza aktarabilirsiniz.

e-devlet-depophotos-1540282.jpg

Ödemenizi almak için e-Devlet sistemine kendi banka hesabınızı tanımlayarak birikmiş paranızı alabilirsiniz. Banka hesabı bulunmayan vatandaşlar ise PTT aracılığıyla ödemelerini temin edebilirler.

ÖDEMELER NE ZAMAN HESABA YATAR?

Rapor parası ve emzirme yardımı genellikle 15 gün içinde hesaba yatırılırken, tıbbi malzeme, yol ödemesi ve diş ödemeleri gibi işlemler daha uzun sürebilir ve 2-3 ayı bulabilir.

e-devlet-1514628.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.