e-Devlet'ten hemen TC kimlik numarasıyla kontrol edin! 2 bin 52 TL habersiz ceza yazılmış olabilir

e-Devlet'ten hemen TC kimlik numarasıyla kontrol edin! 2 bin 52 TL habersiz ceza yazılmış olabilir

Valilikler yaz sonuna kadar yasakladı. Ancak yasağa uymayanlara ceza kesiliyor. e-Devlet'ten hemen TC kimlik numarasıyla kontrol edin.

Son haftalarda hızla artan orman yangınlarına karşı valilikler çalışmalarını hızlandırdı. Bu çerçevede belirlenen alanlara giriş yaz sonuna kadar yasaklandı. Yasağa uymayanlara ise idari para cezası uygulanıyor.

YAZ SONUNA KADAR YASAK

Aydın Valiliği de bu konuda harekete geçti. Valilik, yaptığı açıklamada yasaklı alanlara giren 104 kişiye toplamda 213 bin 408 TL idari para cezası kesildiğini duyurdu. Orman yangınlarının çoğu, vatandaşların dikkatsizliği ve alınan tedbir kararlarına uymaması nedeniyle çıkıyor. Resmi kurumlar, bu durumun önüne geçmek için ülke genelindeki birçok ormanlık alana girişleri yaz sonuna kadar yasaklıyor.aw237580-01.jpg

Aydın'da jandarma ekipleri, 104 kişiye izinsiz alanlara girmeleri nedeniyle toplamda 213 bin 408 TL idari para cezası verdi. Aydın'ın yanı sıra diğer illerde de denetimler sürüyor.

2.052 TL PARA CEZASI KESİLDİ

Orman yangınlarının önlenmesi amacıyla jandarma ekipleri, izinsiz alanlara giren, mangal yapan, anız ve ot yakan, sigara izmariti atan kişilere yönelik devriye faaliyetlerine devam ediyor. Aydın Valiliği'nin 2024/1 Sayılı Genelgesi kapsamında, 27-30 Haziran 2024 tarihleri arasında Efeler, Karacasu ve Kuşadası ilçelerinde yapılan denetimlerde, 5326 Sayılı Kanun gereğince kişi başı 2 bin 52 TL olmak üzere toplamda 213 bin 408 TL idari para cezası uygulandı.aw237580-02.jpgOrman yangınlarının azaltılması ve önüne geçilmesi için vatandaşların daha tedbirli olmaları ve alınan yasaklara uymaları gerektiği vurgulandı. Aydın’ın Efeler, Karacasu ve Kuşadası ilçelerinde ekiplerin denetimleri aralıksız devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.