Efsane parti geri dönüyor! Siyasette dengeler değişecek

Efsane parti geri dönüyor! Siyasette dengeler değişecek

Bir dönemin efsane partisi siyaset sahnelerine geri dönüyor. Yargıtay’ın sitesinde paylaşıldı

Türkiye'de 80'ler ve 90'lı yılların efsane partisi yeniden kuruldu. Bir dönem iktidar ortaklığı yapan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), yeniden Türkiye siyaset sahnesine dönüş yaptı.

Yargıtay'ın resmi internet sitesindeki paylaşıma göre, SHP resmen 28 Haziran 2024 tarihinde kuruldu. Partinin genel merkezi, Ankara'nın işlek sokaklarından Karanfil'de bulunuyor.

antika-shp-bayragi-16417463872.jpg

SHP, ilk kez 1995 yılında Murat Karayalçın'ın liderliğinde kurumsal kimliğini feshedip CHP'ye katılma kararı almıştı. Ancak 2002 yılında Karayalçın, partiye tekrar hayat vererek CHP içinde Deniz Baykal'a muhalif grupları bir araya getirdi.

Karayalçın daha sonra CHP'den ayrılarak 2009 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ve genel başkanlık görevini Hüseyin Ergün'e devretmişti. Ergün, partiyi 2010'da Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile birleştirerek yola devam etmişti.

standart-haber-gorseli-kopyasi.webp

Bu yeni kuruluşla birlikte SHP, üçüncü kez siyasi hayata dönmüş oldu. Geçtiğimiz yıl SHP'nin tekrar kurulacağı iddialarına Karayalçın tepki göstermişti.

Karayalçın, kendisi için kırmızı çizgi CHP'nin bütünlüğü olduğunu söylemiş "Bunu zora sokacak, halel getirecek hiçbir girişimi kabul etmem. Son Genel Başkan olarak SHP'nin yeniden açılmasını düşünenler varsa, bunun yanında olmam ve doğru bulmam" şeklinde konuşmuştu.

screenshot-2024-07-08-at-14-47-08-yargitay-cumhuriyet-bassavciligi-sosyal-demokrat-halkci-parti.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.