Google Haritalar'dan bomba özellik! Sürücülere büyük kolaylık sağlayacak

Google Haritalar'dan bomba özellik! Sürücülere büyük kolaylık sağlayacak

Google Haritalar'a grup navigasyon özelliği geliyor.

Her gün kendini daha da ileriye taşıyan Google Maps (Google Haritalar), kullanıcılarına en kaliteli hizmeti sunabilmek için sürekli olarak güncellemeler yapıyor.

Google, aynı yere gitmeyi planlayan kişilerin birlikte navigasyon uygulamasını kullanabilmelerini mümkün kılacak bir özellik için patent başvurusunda bulundu.

Picture background

Teknoloji devinin "Bir Cihaza Başka Bir Cihaz Görünümünde Navigasyon Sağlama" gibi oldukça uzun bir isim verdiği özellik ile birlikte farklı yerlerden yola çıkan ve aynı yere giden kişiler birlikte yola çıkabilecekler.

Google'dan muhteşem yenilik: Haritalar artık böyle gözükecek...

Yeni navigasyon özelliği ile birlikte, ilk sürücü belirlenen hedef noktaya gittikten sonra diğer kullanıcıları da bu noktaya davet edebilecek.

Picture background

Ancak, bu kullanıcıların Google üyesi olmaları gerekmektedir. Grubun her üyesi, aynı varış noktası için kişiselleştirilmiş yönlendirmeler alacak. Ayrıca, tahmini varış süreleri de her kullanıcı tarafından görülebilecek.

TRAFİK KOŞULLARINI DA BİLDİRECEK

Google, yeni özellikleriyle birlikte bir araçtan aldığı trafik durumu verilerini kullanarak diğer araçların trafik sıkışıklıklarından, kazalardan veya benzer durumlardan kaçınarak alternatif rotalar oluşturabilecek. Ayrıca öncü araç, diğer araçlara park yeri önerileri gibi konularda da bilgi sağlayabilecek.

Picture background

Ayrıca Google, herkesin aynı anda varış noktasına ulaşabileceği hız tavsiyeleri sunacak. Bu özellikle yolculuk esnasında grup üyelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarına olanak tanıyacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.