Ekimi ile kesimi arasında sadece 90 gün var. Hasadına başlandı

Ekimi ile kesimi arasında sadece 90 gün var. Hasadına başlandı

Samsun'un Bafra Ovası'nda ekimi mart-nisan ayları arasında yapılan mahsülün hasadına başlandı.

Samsun’da yer alan Bafra Ovası’nda üretimi yapılan mısırın hasadına başlandı.

Mart ayının sonu ile nisan ayının başında Bafra Ovası’nda ekilen mısırlar, yeterli olgunluğa eriştikten sonra hasat ediliyor.

aa-20240709-35097749-35097745-bafra-ovasinda-misir-hasadi-basladi.jpg

Çetinkaya Mahallesi'ndeki süt mısırı hasadına katılan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, dekar başına 3 bin ila 5 bin arasında mısır elde edildiğini kaydetti.

Tosuner, “Mısırın tohumu 90 günlüktür. Ekimden itibaren 90 günün sonunda kesime başlanıyor.” diye konuştu.

aa-20240709-35097749-35097746-bafra-ovasinda-misir-hasadi-basladi.jpg

Bölgede üretilen mısırın Karadeniz Bölgesi'nde bulunan illerin tamamına gönderildiğini ifade eden Tosuner, Trabzon, Rize ve Hopa’nın en fazla gönderim yapılan yerler olduğunu kaydetti.

Bölgede bir mısır fabrikası kurulmasını talep ettiklerini de anlatan Tosuner, gelecek sene üretimin daha fazla alanda yapılmasını ve desteğin artırılmasını beklediklerini söyledi.

aa-20240709-35097749-35097747-bafra-ovasinda-misir-hasadi-basladi.jpg

Mısır üretici İbrahim Dağtaş da 100 dönümlük arazide ekim yapıklarını dile getirerek, “Çiftçimizden mahsulünü satın alıyoruz ya da tane olarak kırdırıyoruz. Kamyonlara yüklüyoruz. Samsun'dan Hopa'ya, sınıra kadar kamyonumuz gidiyor. Bafra Ovası'nda çıkan mısır tatlı, güzel ve kalitelidir.” ifadelerini kullandı.

aa-20240709-35097749-35097748-bafra-ovasinda-misir-hasadi-basladi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.