Ekrem İmamoğlu duyurdu! İstanbul'da tamamen ücretsiz oldu

Ekrem İmamoğlu duyurdu! İstanbul'da tamamen ücretsiz oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da o hizmetin artık ücretsiz olduğunu duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Mayıs'tan itibaren İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulamasının başlatılacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu tarihten itibaren ücretsiz HPV aşısının uygulanacağını belirtti.

TAMAMEN ÜCRETSİZ OLDU

İmamoğlu, paylaştığı mesajda, verdikleri sözü tuttuklarını vurgularken, ülkede HPV kaynaklı vakaların artış gösterdiğine dikkat çekti.

i.webp

BAŞVURU BİLGİLERİ AÇIKLANDI

Bu doğrultuda, ücretsiz HPV aşısı uygulamasının başlatılacağını açıklayan İmamoğlu, belediyenin eline ulaşan ilk doz aşılar için başvuruların açıldığını duyurdu. 16 Mayıs itibariyle aşılamanın başlayacağını belirten İmamoğlu, 9 ile 26 yaş arasındaki vatandaşların İBB'nin ilgili web sitesinden başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

2.webp

HPV NEDİR?

HPV, Papillomaviridae ailesine ait çift sarmallı DNA virüslerinden oluşan ve 100'den fazla türü bulunan yaygın bir virüs grubudur. İnsan epitel dokusuna yerleşerek ağız, boğaz ve genital bölgeleri etkileyen ve bu bölgelerde siğillere yol açan bu virüs, cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıklardan biridir. Ayrıca, HPV, rahim ağzı kanserinin en yaygın sebeplerinden biri olarak kabul edilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.