Elektrikli taksi dönemi başladı

Elektrikli taksi dönemi başladı

İzmir'de elektrikli taksi dönemi başladı.

İzmir’de elektrikli taksi dönemi başladı. İlk etapta iki elektrikli taksi, Evka-3 merkez taksi durağında hizmet vermeye başladı. Bu araçlar, tek şarj ile yaklaşık 450 kilometre yol kat edebiliyor. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “İzmir’de ilk kez elektrikli taksiler hizmete girdi. Umarım bu başlangıcın devamı gelir. Şu an İzmir'deki 3 bin taksiyi anlık olarak takip edebiliyoruz ve günlük toplam kilometrelerini görebiliyoruz. Elektrikli araçlarda da esnaf arkadaşlarımız bu yeniliği cesaretle deniyorlar. Başarılı olacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

"ELEKTRİKLİ TAKSİLER TASARRUF SAĞLIYOR"

Başkan Anık, elektrikli taksilerin hem doğayı koruduğunu hem de yakıt masrafını azalttığını belirtti. Elektrikli taksilerin yaklaşık 850 lira, benzinli taksilerin ise bin lira yakıt masrafı olduğunu ifade etti.

Anık, "İzmir merkezde 2 bin 860, ilçelerde ise bin 100 ticari taksi olmak üzere toplamda 3 bin 960 taksimiz var. Bu taksilerin hepsi elektrikli olursa doğaya büyük katkı sağlar. Ancak bunun zaman alacağını düşünüyorum" dedi.

Hizmete giren elektrikli taksilerden birinin sahibi Serdar Sarıduman, "Doğayı kirletmemek en büyük görevimiz. Araçların teknolojisi her geçen gün yenileniyor ve biz de bu teknolojilere adapte olmalıyız. Elektrikli araçlar daha düşük kilometre maliyetleri ve bakım masrafları ile avantaj sağlıyor. Şu anda bir deneme aşamasındayız ve öncülük yapmak istedik. Bizi takip edecek birçok arkadaşımız olacağına inanıyoruz. Hem maddi hem de sürüş rahatlığı açısından çok faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.