Emekli maaşı ve ikramiyeler hesaplara yatmaya başladı

Emekli maaşı ve ikramiyeler hesaplara yatmaya başladı

Bayram öncesi emekli maaşları ve EYT’liler zamlı maaşlarını bugün itibariyel almaya başladı. Maaşlarınla birlikte 2 bin liralık bayram ikramiyeleri de hesaplara yattı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli olanlar da dahil milyonlarca emeklinin maaş ve bayram ikramiyesi bugün ödenmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli maaşlarının bayram ödeneceğini açıklamıştı.

Buna göre, SGK kapsamında ödeme günü 17, 18, 19, 20 Nisan olan emeklilere hem aylık hem de bayram ikramiyesi bugün ödeniyor.

BAĞKUR ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Ödeme günü 21, 22, 23 Nisan olanlara ise 15 Nisan''da ödeme yapılacak. 24, 25, 26 Nisan''da aylık alanların aylık ve ikramiyeleri ise 16 Nisan''da hesaplarında olacak. Bağkur kapsamında ödeme günü ayın 25 ve 26''sı olanların aylık ve ikramiyeleri 17 Nisan''da ödenecek.

Ödeme günü, ayın 27 ve 28''i olanların ise 18 Nisan''da hesaplarına yatırılacak. Emekli sandığı kapsamında aylık alanların da Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19 Nisan''da ödenecek.

Hükümet en düşük emekli aylığını 7.500 liraya çıkarırken, yılda iki kez ödenen bayram ikramiyelerini de 1.100 liradan 2 bin liraya yükseltmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.