Emeklilere bayram öncesi market desteği! Son dakika resmi açıklama geldi

Emeklilere bayram öncesi market desteği! Son dakika resmi açıklama geldi

Son dakika gelen resmi açıklamada emeklilerin başta market olmak üzere birçok destekten yararlanacağı açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilk 180 günlük görev süresinde uygulamaya koyduğu Hızlı Eylem Planı'ndaki adımları bir bir hayata geçiriyor.

Anne Kartı'nın ardından şimdi de Emekli Dayanışma Kartı uygulamaya alındı. Bu destekle, ihtiyaç sahibi emekliler ilk 4 metreküp su kullanımından ücretsiz yararlanacak ve ayrıca market ile kira desteği de alacaklar. Başkan Tugay, "İhtiyaç sahibi emeklilerimizin yanındayız" dedi.

aw225739-01.jpgTOPLU ULAŞIMA ÜCRETSİZ BİNİŞ HAKKI

Kampanya döneminde verdiği sözleri yerine getiren Başkan Dr. Cemil Tugay, ihtiyaç sahibi annelere toplu ulaşımda ücretsiz biniş hakkı sunan Anne Kartı'nın ardından Emekli Dayanışma Kartı'nı da devreye soktu. 4-5 yaş arası çocuğu olan annelere verilen aylık 10 kontörlük ücretsiz biniş hakkı, 0-4 yaş arası çocukları olan annelere 60 kontör olarak genişletildi.

'İHTİYAÇ SAHİBİ EMEKLİLER'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yeni hizmetle ihtiyaç sahibi emeklilere su faturası, kira ve market desteği sağlayacak. Belediyenin ekipleri tarafından dağıtılmaya başlanan kartlarla, öncelikle su faturası desteği uygulanmaya başladı. İhtiyaç sahibi emekliler, kısa süre içinde kira ve market desteğinden de faydalanabilecekler.

aw225739-03.jpg3 BİN 398 KİŞİ BELİRLENDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü, bizvariz.izmir.bel.tr üzerinden gelen başvuruları inceleyerek 3 bin 398 ihtiyaç sahibi emekliyi belirledi. Bu emekliler, İZSU Genel Müdürlüğü'ne bildirildi ve mayıs ayı faturalarına göre ödemeleri yapılacak. 4 metreküplük su miktarının bedeli, haziran ayında kartlara aktarılacak.

'BERABER ATLATACAĞIZ'

Ekonomik krizin derinleştiğine dikkat çeken Başkan Dr. Cemil Tugay, "Kimse bu yoksulluğu hak etmiyor. Ağır ekonomik koşullar en çok da emeklileri zorluyor. Kampanya döneminde sözünü verdiğimiz Anne Kartı ile Emekli Dayanışma Kartı'nı hızla hayata geçirdik. İhtiyaç sahibi emeklilerimiz ilk 4 metreküp su kullanımından ücretsiz faydalanacak. Ayrıca tüm abonelerin ilk 4 metreküp su tüketim bedellerinde yüzde 25 indirim uyguluyoruz. İndirimli tarife 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girdi. İhtiyaç sahibi emeklilerimizin yanındayız" dedi.

aw225739-02.jpgMAYIS İÇİN 450 BİN TL’LİK DESTEK

Emekliye Destek projesi kapsamında, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 0-10 metreküp arası 1 metreküp su fiyatı 33,13 TL olarak belirlendi.

4 metreküp fiyatı ise 132,52 TL olarak hesaplandı. Bu uygulama ile ilk etapta 3 bin 398 kişiye toplamda 450 bin TL nakdi destek sağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım almaya uygun görülen vatandaşlar bu destekten faydalanabilecek. Hem annelere ulaşım hem de emeklilere destek için belirlenen kişilere bilgilendirme mesajları gönderilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.