Emeklilere kira yardımı yapılacak! Şartlar belli oldu

Emeklilere kira yardımı yapılacak! Şartlar belli oldu

İBB'nin emeklilere vereceğini duyurduğu kira desteklerinde rakamlar belli oldu. Başvuru kayıtları resmen başladı ve detaylar kamuoyuna duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi geçtiğimiz hafta kentsel dönüşüm ve riskli yapıların yeniden inşası için aldığı kararların detayları ortaya çıkmaya başladı. İBB'nin kararları doğrultusunda emeklilere kira desteği sağlanacak.

Picture background

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi son toplantısında, şehrin genelini ilgilendiren önemli kararlar aldı. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verildi.

Picture background

Meclis, riskli yapılar için yeniden yapım maliyetlerine destek sağlanması ve ilçe belediyeleriyle birlikte hızlı tarama yöntemleriyle bina incelemelerinin yapılmasını içeren ortak hizmet protokolü oluşturulmasına karar verdi.

Konuya ilişkin açıklama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu videolu bir bilgilendirme yaparak "Bu haberi, riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilerimizin görmesini sağlayalım. Yenileme maliyetinin yüzde 65’ni İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılıyoruz, ekstra 9 bin Türk Lirası da kira desteği veriyoruz." ifadelerini kullandı.

hh.jpg

KİME HANGİ ORANDA DESTEK SAĞLANACAK?

Destek oranları hak sahiplerinin gelir durumuna göre belirlenecek. Dar gelirliler ve emekliler, en yüksek destek oranından faydalanacak. Toplam geliri 2 asgari ücretin altında olanlara yüzde 60, bu kişiler emekliyse yüzde 65, hane içi toplam geliri 3 asgari ücretin altında olanlara yüzde 40, aynı durumdaki emeklilere yüzde 45 oranında destek sağlanacak. İlk etepta ‘İstanbul Yenileniyor’a başvuran ve uzlaşma sağlanan toplam 25 bin hane için yaklaşık 5 milyar TL destek sağlanacak.

Kirada oturanlara her ay 3.500 TL verilecek. Bakanlık devreye girdi 3

EMEKLİLERE 9 BİN TL EKSTRA KİRA YARDIMI

Yüksek risk grubuna dahil oldukların tespit edilen binaların tahliye, yıkım ve yenileme süreçlerine hız kazandırmak amacıyla bu binalarda oturan emeklilere 9 bin TL, diğer hak sahiplerine 7 bin TL kira yardımı yapılacak. Acil dönüştürülmesi gereken 6 bin 920 bina ve toplam 62 bin 000 bağımsız birimdeki yaklaşık 80 bin kiracı için bu destek sağlanacak.

emekli-ayliklari-ve-emekliye-verilecek-zam-orani-maddeleri-kabul-edildi-1706139822-5613.webp

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kira yardımı için başvurular resmen başladı. Emekliler, başvuru için gerekli belgeleri ve şartları İBB'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirler. Başvuru süreci ve gerekli evraklar hakkında detaylı bilgi, İBB'nin duyuruları ve bilgilendirme videoları aracılığıyla halka sunuluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.