Emeklilerin boynu bükük kaldı! Hakları olan indirimi kullanamıyorlar

Emeklilerin boynu bükük kaldı! Hakları olan indirimi kullanamıyorlar

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle otobüs biletlerinde emeklilere özel yüzde 20 indirim uygulanmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, emekliler yıl sonuna kadar şehirler arası yolculuklarda yüzde 20 indirim kullanabilecekti. Ancak bu karar uygulamada karşılık bulmadı. Firmalar, indirim talep eden emeklileri geri çevirdi ve indirimi uygulamadıklarını itiraf ettiler.

sivil-trafik-gorevlilerince-yolcu-otobuslerine-denetim-yapiliyor-duyuru72cfb55b-40fa-4545-8ba4-bc0ce064dacb.jpgCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı ilan etmişti. Bu kapsamda, emekliler için bir dizi yeni karar uygulamaya konuldu. Bunlardan biri de şehirler arası yolculuklarda emeklilere tanınan yüzde 20 oranındaki indirimdi.

31 MAYIS'TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde emeklilere yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim uygulanması kararının ardından, emeklilerle ilgili bir karar daha Resmi Gazete'de yayımlandı. Şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler, emekli olduğunu belgeleyenlere tarife üzerinden yüzde 20 indirim yapacaktı. Karar 31 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlandı ancak uygulamada işler planlandığı gibi gitmedi.

ramazan-bayrami-oncesi-otobus-bilet-fiyatlarina-zam-geldi-i4qs.webpFİRMALAR İNDİRİM YAPMAK İSTEMİYOR

Emekliler için şehirlerarası yolculuklarda %20 indirim kararı Resmi Gazete'de yayımlanmasına rağmen, uygulamada hayata geçirilmedi.

ATV Haber'in haberine göre, firmalar bu indirimi yapmak istemiyor. Muhabir, firmayı aradığında çeşitli bahanelerle karşılaştı.

0x0-1621248794032.webpMemleketi Giresun'a gitmek isteyen bir emekli, indirim hakkını kullanarak otobüs bileti almak istedi ancak görevli, "Öyle bir şey yok. Tırı vırı onlar," diyerek indirimli bilet satmayı reddetti. Emekli ise, "Hakkımız var ama kabul etmiyorlar," diyerek isyanını dile getirdi.

dwsfedfhgjmnbv.webp800 LİRAYA KADAR ARTIYOR

Bayram döneminde otobüs firmaları bilet fiyatlarını artırdı. En uzak mesafe bilet fiyatı 2 bin liraya kadar çıktı. Eğer indirim uygulanmış olsaydı, 2 bin liralık bileti indirimli almak isteyen bir emeklinin 400 lirası cebinde kalacaktı. Gidiş-dönüş düşünüldüğünde ise bu miktar 800 liraya kadar çıkacaktı.

Emeklilerin böyle bir durumla karşılaşmaları halinde şikayet etmeleri gerekiyor. Aynı firma 5'ten fazla şikayet alırsa, firmaya ceza kesilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.