Türkiye’de mevcut ekonomik gidişat en çok düşük maaş alan emeklileri etkiliyor. Emekliler yani yılda yüzde 49,25 zam yapılmasının ardından en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.
Türkiye’de mevcut ekonomik gidişat en çok düşük maaş alan emeklileri etkiliyor. Emekliler yani yılda yüzde 49,25 zam yapılmasının ardından en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.
Emeklileri yapılan bu zammın ardından gözler bayram ikramiyesine çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapıldığını belirterek 3 bin TL’ye çıkarıldığını açıklamıştı.
Her iki zamda emeklinin yüzünü güldürmezken yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığı nedeniyle emekliler ay sonuna zor getirir oldu.
Seçim öncesinde emeklilerle ilgili hükümetin bir adım atması beklenirken bu beklenti suya düştü. Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekliler ile ilgili neden adım atılmadığını açıkladı.
KAMU DA TASARRUF DÖNEMİ
Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, Hazine Bakanı Şimşek, orta vadeli ekonomi programının tutturulması için uygulanan sıkılaşma politikasının devam edeceğinin altını çizdi. Sıkılaşma politikası kapsamında kamuda da tasarruf tedbirlerinin artacağı vurgulandı.
Şimşek, kamuda uyguladıkları tasarruf tedbirlerine ilişkin ise şunları söyledi;
“Bir kuruş bütçe dışı ödenek verilmiyor, verilmeyecek. Her kurum ve bakanlıklar ile belediyeler bütçelerinde öngörülen sınırların dışına çıkamayacak. Kimse ek ödenek için bana gelmesin.”
“EMEKLİLERLE İLE İLGİLİ ADIM GELECEK NESİLLERİ ETKİLEYECEKTİ”
Mehmet Şimşek emeklilerle ile ilgili neden adım atılmadığına dair açıklamalarda bulundu. Seçim sonrası bazı AK Parti kurmayları ve bakanlarla yaptığı toplantıda, emekliler için neden yeni bir adım atılmadığını bakan Şimşek şu sözler ile anlattı;
“Bunu yapmak için Türkiye’nin yurt dışından yüzde 50’den fazla bir faizle borçlanması gerekecekti. Böyle yaparsak, gelecek nesilleri de ipotek altına alacaktık. Buna izin veremezdik”