Emeklinin geçim derdine ekonomistten dikkat çeken yorum “Maalesef bedelini siz ödeyeceksiniz”

Emeklinin geçim derdine ekonomistten dikkat çeken yorum “Maalesef bedelini siz ödeyeceksiniz”

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, ekonomik sorunlara ve enflasyona ilişkin sert yorumlar yaptı.

Sosyal medya üzerinden ekonomik çıkarımlarını paylaşarak vatandaşın dikkatini çeken ekonomist Tunç Şatıroğlu, yeni paylaşımlar yaparak ekonomik sorunlara ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

“MAALESEF SİZ ÖDEYECEKSİNİZ”

Milyonlarca emekli vatandaş geçim derdi çekiyor. Emekli maaşlarına enflasyon bazı artırım dışında zam gelmeyeceğinin açıklanmasının ardından hayalleri suya düşen emekliler, geçim dertlerinden kurtulamadı.

Bunun üzerine eylemde bulunan ve “Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz” pankartları taşıyan emeklilerle ilgili haberleri sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Maalesef siz ödeyeceksiniz. Halkı fakirleştiren ekonomi programını yapanlar ve programın destekçileri böyle olmasını istiyor. Program çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

tunc-satiroglu-3.jpg

Ekonomi ve enflasyonla ilgili başka açıklamalarda da bulunan Şatıroğlu, referandum olabileceğini düşündüğünü de söyledi.

“BİR GÜNDE BOZULAN 4 SENEDE DÜZELECEK Mİ?”

Ünlü ekonomist, yaşanan enflasyon sorunlarına yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaştığı bir gönderide Şubat 2021’e dikkat çeken Şatıroğlu, o tarihten bu yana yeni bir döneme girildiğini ifade etti.

19 Mart 2021 tarihinde dolar kurunda kırılmaya gidildiğini söyleyen Şatıroğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun başkanlık dönemine işaret etti.

Enflasyon, dolar, konut, kira gibi sorunların konuşulduğu, birçok ekonomik sorunun ortaya çıkmasında kırılma noktası olan dönemin 19 Mart 2021 olduğunu söyleyen Şatıroğlu, dolar borsasındaki kırılma tablosunu paylaştı.

tunc-satiroglu-2.jpg

Şatıroğlu, enflasyonla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun göreve başlamasından önce Şubat 2021'de enflasyon: %15,61. Şu anda dünyada enflasyonun Türkiye'den daha yüksek olduğu bir tane ülke kaldı. OVP'nin 2025 sonu enflasyon hedefi: %15,2.

Bir günde bozulan bakalım 4 seneden uzun sürede düzelecek mi?”

tunc-satiroglu1.jpg

“BU KARAR ALININCA FAİZLER İNER, KREDİ MUSLUKLARI AÇILIR”

Ünlü ekonomist, “4 yıl seçimsiz dönem” sözlerine itibar etmediğini de belirtti. Referandum kararı alınacağını, bunun da “referandum seçim demek değildir” şeklinde yansıtılacağını söyleyerek, “Referandum kararı alınınca faizler iner, kredi muslukları tekrar açılır, can suları dağıtılır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.