Eminönü'nde 150 TL, Sultanahmet'te 3 bin 500 TL

Eminönü'nde 150 TL, Sultanahmet'te 3 bin 500 TL

İstanbul'da yerli ve yabancı turistler arasında büyük ilgi gören Boğaz turlarının fiyatları, bölgeye ve turun içeriğine göre önemli ölçüde değişiklik gösteriyor.

Eminönü'nden kalkan standart bir Boğaz turu 150 liradan başlarken, bu fiyat Sultanahmet gibi turist yoğunluğunun daha fazla olduğu bölgelerde 3 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor.

73686-5.jpgTurizm acentesi işleten Yunus Emre Delikkaya, bu farklılığın sebebini açıklarken, "İstanbul'un hemen hemen her yerine pikap servislerimiz var. Yani otelden alıp otele bırakma servisimiz olduğu için taksi ücreti de yazmış oluyoruz" dedi.

73686-1.jpgBoğaz turları özellikle turistler arasında popüler olmasının yanı sıra, farklı içeriklerle ve zaman dilimleriyle sunuluyor. Sabah kahvaltılı, öğlen yemekli veya gün batımı turları gibi seçenekler bulunuyor.

Delikkaya, tarihi mekan gezileri ve öğle yemeği dahil turların fiyatlarının 875 TL ile 1.225 TL arasında değiştiğini belirtti. Ayrıca en kapsamlı turun ise 99 Euro (yaklaşık 3.465 TL) olduğunu ifade etti.

73686-4.jpgTuristlerin ve yerli halkın görüşleri de farklılık gösteriyor. İstanbul'a ziyarete gelen Ayşenur Kalyoncu, 200 TL'lik tur fiyatını uygun bulduğunu ve tekrar katılmayı düşündüğünü söylerken, Pekcan Özdemir ise bu fiyatların kendisi için yüksek olduğunu ve bu seviyede bir tura katılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

73686-2.jpgSultanahmet'te turizm işletmesi sahibi Yunus Emre Delikkaya, "Bizim turlarımız otelden alıp otele bırakma hizmeti de içerdiği için fiyatlarımıza taksi ücretlerini de dahil ediyoruz. Bu sayede hem turistlere kolaylık sağlıyoruz hem de İstanbul'un farklı bölgelerinden tur düzenleyebiliyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.