11 ilde acele kamulaştırma. Karar gece yarısı çıktı

11 ilde acele kamulaştırma. Karar gece yarısı çıktı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 11 ilde acele kamulaştırma yapılacak.

Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde ve Osmaniye illerinde demir yolu, kara yolu ve atıksu arıtma tesisi projeleri için belirli taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

ucuncu-kopru-ve-kuzey-marmara-projeleri-icin-cok-sayida-bolgede-acele-kamulastirma-karari-alindi.jpgCumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu.

Bu kararlar doğrultusunda:

Karaman-Ulukışla İstasyonlarının Çift Hale Getirilmesi Projesi kapsamında Karaman, Konya ve Niğde'de bulunan bazı taşınmazlar ile Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ve Elektromekanik Sistemlerin Temini Projesi kapsamında Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta bulunan bazı taşınmazların TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Manisa'da Kelebek Projesi kapsamında belirli taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacağı belirtildi.

images.jpg

Muğla-Kale yolunda yapılacak Kötekli Kavşağı'nın inşası için Muğla'da bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Duranlar Mahallesi'nde inşa edilen deprem konutları için atıksu arıtma tesisi yapımı amacıyla bazı taşınmazların Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılacağı duyuruldu.

konya-nin-da-oldugu-11-ilde-acele-kamulastirma-yapilacak-1975.jpgAyrıca, özelleştirme kapsamında bulunan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerinin onaylandığı bildirildi. Bu çerçevede, Ankara'nın Çankaya ilçesi Çayyolu Mahallesi'nde bulunan parseller için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan nazım ve uygulama imar planlarında bazı değişikliklerin yapıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı kararları ile ilgili detaylar Resmi Gazete'de yer aldı ve ilgili kurumlar tarafından süreçlerin yürütüleceği ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.