Kiranın yüzde 20'si oraya mı kesilecek? Hükümetten flaş açıklama

Kiranın yüzde 20'si oraya mı kesilecek? Hükümetten flaş açıklama

Cevdet Yılmaz, yüzde 20 stopaja ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında gazetecilerin vergi düzenlemeleriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Yeni vergi paketiyle ilgili spekülasyonların olduğu ve kira gelirlerinden yüzde 20 stopaj alınacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, bu iddiaları yalanladı.

Yılmaz, "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten mevcut sistemimiz, 500 liranın üzerindeki kiraların bankalar aracılığıyla yatırılmasını öngören bir sistemdir. Dolayısıyla şu anki çalışmamızda kira gelirlerinden stopaj alınması gibi bir konu gündemde değil" şeklinde konuştu.

Vatandaşları spekülasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak sözlerine devam eden Yılmaz, vergi adaletini sağlamak amacıyla yeni vergi paketi kapsamında çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

"Benim tavsiyem vatandaşlara, yetkili kişi ve kurumlardan duymadıkları söylentilere itibar etmemeleri yönünde olur. Bizim amacımız geniş toplumsal kesimleri dikkate alarak adil bir vergi düzenlemesi yapmaktır" diyen Yılmaz, teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından yasa teklifini meclise sevk etmeyi planladıklarını da belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.