Yayla saldırısında ağır yaralanan kişi yaşadıklarını anlattı

Yayla saldırısında ağır yaralanan kişi yaşadıklarını anlattı

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Karabulak köyü ile Abbasgöl köyü arasında uzun süredir devam eder yayla sorununda ağır yalanan şahıs saldırı anlarını anlattı.

Bu sene yine kavgaya dönüşen yayla meselesi, 3 gün önce edinilen bilgiye göre aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu Karabulak köyüne ait konvoyun, mahkeme kararına rağmen kolluk kuvvetlerinin nezaretinde yaylaya doğru ilerlerken silahlı saldırıya uğramasıyla sonuçlandı. Saldırıda 1’i ağır olmak üzere toplam 20 kişi yaralandı.

Yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Şevket Atar, saldırı anını şöyle anlattı: "Biz yayla için Abbasgöl'e gittik. Abbasgöl'de askerler yolumuzu kesti ve yaylada koyunlar olduğunu söylediler. Askerler koyunları geri çevireceklerini, sonra bizim geçebileceğimizi söylediler. Bir süre bekledikten sonra bize gidebileceğimizi söylediler. İlerledik ve askerlerin olmadığını gördük. Traktörün üzerinde birkaç çocuk vardı. Çocukları traktörden indirdiğimde biri bana ateş etti. Saldırganlardan birini tanıdım, diğerini tanımadım. O sırada siren sesi duyduğumuz bir araç geldi. Asker mi polis mi olduğunu anlayamadım. Bu sefer de onlara ateş açtılar" dedi. Saldırı sırasında sol gözünü kaybeden Atar, yaşananları böyle aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.