En düşük emekli maaşında Erdoğan talimatı 'Emekliler hazır olun'

En düşük emekli maaşında Erdoğan talimatı 'Emekliler hazır olun'

Abdul Kadir Selvi, emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye getirilme sürecindeki gizli detayı açıkladı.

İktidara yakın gazeteci Abdul Kadir Selvi, emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye getirilme sürecini anlattı. Selvi yaklaşık 3,74 milyon kişiyi ilgilendiren teklife Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahalede bulunduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müdahalesiyle en düşük emekli aylığı 10 bin TL'den 12 bin 500 liraya yükseltildi. Abdulkadir Selvi'nin aktardığı bilgilere göre, yaklaşık 3,74 milyon emekliyi ilgilendiren bu teklif, TBMM'den geçerek kanunlaşacağını söyledi.

0x0-bagkur-7200-prim-gun-sayisi-son-dakika-esnafa-erken-emeklilik-bagkur-prim-gunu-dustu-mu-ne-zaman-yasalasacak-1705908985092.webp

ERDOĞAN TALİMATI VERMİŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın sunumu ve Hazine ile Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı uzmanlarının yaptığı toplantıların ardından belirlenen rakamın 12 bin TL olduğunu söyleyen Selvi, Erdoğan'ın 12 bin 500 lira olarak miktarı belirlediğini söyledi.

Selvi yazısında şu ifadelerde bulundu;

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısında alternatifli bir sunum yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı uzmanları toplantılar yaptılar, sonunda siyasiler bir araya gelip bir rakam belirlediler. Benim edindiğim bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 12 bin lira teklifi götürülmüş. Erdoğan, 12 bin 500 liraya yükseltilmesi talimatını vermiş. Böylece son rakam 12 bin 500 olarak resmileşti. Meclis’ten geçtikten sonra emeklilerimizin hesabına yatırılacak."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.