Kandillerin gelenekselleşmiş lezzetlerinden biri olan kandil simidini evde kendi imkanlarınızla yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte kandillerin vazgeçilmezi olan kandil simidi tarifi...
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kandil Simidi nasıl yapılır? Kandil simdi tarifi...
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk tatlı kaşığı mahlep
Tuz
Aldığı kadar un
Üzerine:
3 adet yumurtanın akı
Susam
YAPILIŞI
Sütü, sıvı yağı, eritilmiş margarini, yumurta sarısını, toz şekeri, kabartma tozunu, mahlebi, yeterince tuzu bir kapta karıştırın. Bu malzemenin alacağı kadar unu yoğurma esnasında azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz iriliğinde parça koparıp, 10 cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın. Çubuğun iki ucunu birleştirin. Kalan hamuru da bu şekilde hazırlayın. Simit şeklindeki hamur parçalarını önce çırpılmış yumurta akına, sonra susama bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.