Enginarı böyle pişirince püf noktası ikiye katlanıyor: O malzeme püf noktasıymış!

Enginarı böyle pişirince püf noktası ikiye katlanıyor: O malzeme püf noktasıymış!

Enginar seven kadar sevmeyen de var ancak son dönemlerde popüler olan bu tarifle enginarı sevmeyene bile sevdirmeniz mümkün olabilir.

Türk mutfağının sevilen lezzetlerini biri olarak sofraları süsleyen enginar sosyal medyanın da yayılmasıyla birlikte yeni pişirme yöntemleriyle sofralardaki yerini korumaya devam ediyor. Ev hanımlarının paylaştığı enginar pişirme taktikleri son dönemde yemek kanalları arasındaki en popüler konulardan biri olarak ön plana çıkıyor.

ŞİFALI VE LEZZETLİ

Enginar besin değeri yeri açısından oldukça şifalı bir sebze olarak biliniyor ancak oksidanlarla dolu olan bu besin sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri kan şekerinin dengelenmesinden sindirim sistemini desteklemeye kadar sağlık açısından bir çok faydası bulunuyor.

Enginar seven kadar sevmeyen de var ancak son dönemlerde popüler olan bu tarifle enginarı sevmeyene bile sevdirmeniz mümkün olabilir.


MALZEMELER

4 adet taze enginar

1 su bardağı yeşil bakla (dondurulmuş veya taze)

1 adet limon (suyu)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)

Yarım demet taze dereotu veya maydanoz (ince kıyılmış)

Tuz ve karabiber

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.