Erdoğan-Özel görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı: Masaya asgari ücret ve emekli zammı geldi

Erdoğan-Özel görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı: Masaya asgari ücret ve emekli zammı geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel arasındaki görüşmede asgari ücret ile emekli maaşına zam konuları gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 40 gün aradan sonra gerçekleştirdiği ikinci görüşmeye ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Erdoğan Özel

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada yeni anayasa ve ekonomi üzerine istişareler yapıldığını söyledi.

CHP kaynakları tarafından ise Özel ile Erdoğan arasında asgari ücret ile emekli zammının konuşulduğu belirtildi.

8lgrb2vcy-2024-06-11t182139-513.png

GÖRÜŞMENİN PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre CHP lideri Özgür Özel, temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması konusunu Erdoğan ile görüşmesinde gündeme getirdi.

Kulis bilgilerinde Özel'in Erdoğan'a "Ne olacak bu ekonominin hali?" diye sitem ettiği, Erdoğan'ın da "Düzelteceğiz" yanıtını verdiği öne sürüldü.

CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: GENEL BAŞKANIMIZ, ASGARİ ÜCRETİ VE EMEKLİ MAAŞINI GÜNDEME GETİRDİ

Öte yandan görüşmenin içeriğine ilişkin CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den de bir açıklama geldi.

Özel'in farklı kesimlerin sorunlarını Erdoğan’a ilettiğini aktaran Yücel, "Genel Başkanımız, asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini gündeme getirdi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ziyareti öncesi kritik açıklama: 'Görüşmede gündeme gelebilir'

Yücel, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Genel Başkanımız, üretim maliyetleri altında ezilen çay ve hububat üreticilerinin mağduriyetleri girecek şekilde düzenleme yapılması gerektiğini; atanmayan öğretmenleri; özel okul öğretmenlerinin yaşadığı sorunları; staj ve çıraklık mağdurlarını; emeklilikte kademe bekleyenlerin durumunu ve 6 Şubat'ta çok büyük bir felaketle sarsılan depremzedelerin sona erecek olan kira yardımını da gündeme getirdi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.