Erdoğan talimat vermişti. Belediyelere haciz başladı

Erdoğan talimat vermişti. Belediyelere haciz başladı

Belediyelerin SGK’ya olan borçlarına ilişkin son dönemde alevlenen tartışmalar sonrasında haciz işlemleri başladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin geçtiğimiz haftaki grup toplantısında, “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler” ifadelerini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan da bildirimlere ve uyarılara rağmen prim borçlarını ödemeyen belediyeler hakkında icra yöntemine başvuracaklarını söylemişti.

Söz konusu açıklamaların ardından başlayan tartışmalar sonrasında belediyelere haciz işlemleri uygulanmaya başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin hesaplarına haciz konulduğunu duyurdu.

"SGK İHYA MI OLACAK?"

CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde yakaladığı başarıya dikkat çeken Seçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP'nin büyük bir yenilgi aldığını belirterek, "Mantık bu işin neresinde? Özel şirketlerden alacakları olan SGK, sadece belediyelerden primlerini tahsil ederek rahatlayacak mı? SGK ihya mı olacak? CHP’li 411 belediye var. Diğer muhalif partilerin belediyelerini de katarsanız önemli bir nüfusu yöneten belediyeler muhalif partilerin elinde. Onları sıkıntıya sokmak için yürütülen bir uygulama olduğu kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

"BORCU YAPAN KİM?"

“Peki bu borcu yapan kimdi” sorusunu yönelten Seçer, sözlerine şu şekilde devam etti:

“CHP’li bir Belediye Başkanı olarak, 2019’da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Aynı şekilde Ankara, İstanbul, Adana ve Antalya gibi büyükşehirler de CHP’ye geçti. Ama ondan öncesi ya AK Parti’ydi ya da MHP’ydi. 2019’da teslim alınan belediyelerde doğal olarak da bir borç yükü vardı. Borç kalemleri içerisinde sadece SGK’yı da görmemek lazım. Biz SGK borçları, banka borçları, maliye borçları, mal ve hizmet alımındaki şirketlere, esnaflara olan borçları kattığımızda her bir belediye 2019 yılında ciddi bir borç yükü devraldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.