Erdoğan ve Orhan Gencebay ilk kez ters düştü

Erdoğan ve Orhan Gencebay ilk kez ters düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sanatçı Orhan Gencebay karşı karşıya geldi.

Başıboş köpek sorununun ön ayak olduğu ve AK Parti'nin hazırladığı Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik öngören 17 maddelik teklif Meclis komisyonunda kabul edildi. Başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili yetki, yasa kapsamında belediyelerde olacak. Uygulamayı gerçekleştirmeyen yetkililere ise 2 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Sanatçı Orhan Gencebay, Meclis komisyonunda kabul edilen Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı ile ilgili olarak Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni Gazeteci Olcay Ünal açıklamalarda bulundu.

basibos-kopek-kopek-tokat-iha-1987758.jpg

Erdoğan ile yakınlığı ile bilinen Sanatçı, gönül olarak Ankara da gerçekleştirilecek olan sokak hayvanları mitinginde olduğunu ifade ederek yasaya tepki gösterdi.

Yasa ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin alınmadığının hatırlatan bu dünyada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı olduğunu, kimsenin bu hakkı gasp edemeyeceğini belirtti.

6463fa504e3fe00db80233db.webp

Sanatçı Gencebay, “Bu hakkı gasp etmek isteyen suç işliyordur. Son derece yanlıştır. Bu hayvanların yaşam şekilleri tabi çok farklıdır, biz insanlar gibi değil. Biz insanız, akıllıyız, onlara yardımcı olmalıyız. Onların yaşaması için her türlü yardımı yapıp yaşatmalıyız!" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.