Erdoğan'dan ev hanımlarının emekliliğine ilişkin açıklama!

Erdoğan'dan ev hanımlarının emekliliğine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada gençlere, evlenecek gençlere faizsiz evlilik kredisi ve daha önceden de değindiği 'ev hanımlarına emeklilik' detaylarına yer verdi.

TRT Haber ortak yayınında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere, evleneceklere ve ev hanımlarına emeklilik ile ilgili başvuru detayları açıklandı.

''''AİLE VE GENÇLERE ÖNCELİK''''

Erdoğan, "Dünya değişirken yeni fırsatlarla birlikte yeni tehditler ortaya çıkıyor. Son günlerde aileleri, gençleri  tehdit eden konular var. O yüzden yeni dönemde aile ve gençleri öncelik yapıyoruz. Gençlerimizin desteklenmesine özel önem veriyoruz. Bu çalışmaların kaynaklarını doğalgaz ve enerji ile karşılayacağız.'''' diye konuştu.

''''GENÇLİĞE BURADAN TAHSİSİ YAPACAĞIZ''''

Erdoğan, ''''Peki bununla ne yapacağız? Bunun en güzeli Norveç. Orada gençlere ait bir fon var. Yani kendi gençlerine belli bir yüzdeyi onlara ayırıyor ve ona hiç dokunulmuyor. Gençler evleneceği zaman oradan çekmek suretiyle onlar bunu kullanıyor. Biz bunun benzerini Karadeniz doğalgazından Aile ve Gençliğe buradan tahsisi yapacağız. Ve ifade ettiğimiz gibi Aile ve Gençlik Bankası''nda bunu rezerv edeceğiz. Bununla birlikte de buna dokunulmayacak ve orada rezerv edilecek" ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

Ev hanımlarının emeklilik planlarına dair Erdoğan, ''''Aileyi korumaya yönelik daha kapsamlı daha kuşatıcı olarak programı büyütüyoruz. Ailelerde çocuk sayısı artacak, onların geleceğini teminat altına almamız lazım. Her alanda ailelere maddi katkı vereceğiz. Amacımız aile yapısını korumak. Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarının sigortalılığı için adımlarımız olacak. Primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz'''' diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.