Vatandaş borç batağında

Vatandaş borç batağında

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre tüketicinin 2023'ün ilk 3 ayında borcu 7 milyar 860 milyon TL arttı.

Arif Aydın Kaplan / KAMU SON HABER 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı bir açılışta "Ekonomide sıkıntı varmış, yok, biz gayet iyi yolumuza devam ediyoruz" dedi. BDDK verileri ise vatandaşın ekonomisinin çok da iyi olmadığını gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mart ayında yüzde 2,29 arttığını ve Yıllık TÜFE yüzde 50,51''e gerilediğini bildirilmişti. Enflasyon yükseliş hızı düşürülmüş olsa da marketlerde fiyatlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Soğan fiyatı tartışması devam ederken ve Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın ekonominin kötü olmadığını söylemesi üzerine BDDK verileri de gerçeği ortaya çıkardı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu''nun (BDDK) verilerine göre vatandaşın tüketici kredisi ve bireysel kredi kartlarına olan toplam borcu 2 trilyon liraya yaklaştı. Enflasyon düşüşe geçse de TL''deki değer kaybının devam etmesi ile düşen alım gücü vatandaşın her geçen gün daha da borçlanmasına e neden oluyor. BDDK''nın yılın 7 Nisan haftasına ait verilerine göre vatandaşın borcu bir haftada 7 milyar 860 milyon TL artışla 1 trilyon 857 milyar 108 milyon TL''ye ulaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.