Ersan Şen'den 51 kişinin öldüğü apartmanının firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den 51 kişinin öldüğü apartmanının firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında mütalaa açıklandı. Duruşma sonrası hayatını kaybedenlerin yakınları sanık avukatı Ersan Şen'e tepki gösterdi

Kahramanmaraş merkezli depremin etkisiyle Gaziantep’in Nizip ilçesi Mustafa Kökmen Bulvarı’ndaki Furkan Apartmanı yıkıldı. Enkaz altında kalan 51 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Bu olayın ardından açılan dava kapsamında Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde altıncı duruşma görüldü. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar F.Ö. ve E.Ö., sanık avukatları, hayatını kaybedenlerin yakınları ve müşteki avukatları katıldı.

YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU İSTENDİaw217137-06.jpgMağdur ailelerin avukatları, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden gelen rapora itiraz ederek, binanın yıkılmasında ihmali bulunan tutuksuz sanıkların tekrar tutuklanmasını ve yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti.

Savcılık makamı, duruşma sırasında mütalaasını açıkladı. Tutuksuz sanıklar F.Ö., E.Ö. ve Y.Ş.Y. için ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan üst sınırdan ceza talep eden savcılık, N.A. için ise beraat istedi.

DURUŞMA 19 TEMMUZ'A ERTELENDİ

aw217137-04.jpgSavunmaların ardından mahkeme heyeti, dört sanığın tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verirken, firari iki sanığın dosyasını ayırarak duruşmayı 19 Temmuz'a erteledi.

SANIK AVUKATI ERSAN ŞEN'E ŞOK TALEP SONRASI YOĞUN TEPKİ

aw217137-03.jpg

Firari sanıklar A.D.S. ve kardeşi H.H.S.'nin avukatı Ersan Şen'in müvekkilleri hakkında kırmızı bülten kararının kaldırılması ve tutuklanmama güvencesi talepleri, duruşma sırasında tansiyonun yükselmesine neden oldu. Ersan Şen'in bu talepleri, duruşma salonunda ve sonrasında adliye bahçesinde yoğun tepki aldı. Duruşma sonrası adliyeden çıkmak isteyen Şen, ölenlerin yakınlarının sözlü saldırısına ve bazı kişilerin fiziki saldırı girişimlerine maruz kaldı. Şen, polis eşliğinde adliyeden ayrılabildi.

aw217137-02.jpgAİLELER GÖZYAŞLARIYLA ADALET İSTEDİ

Duruşma sonrası adliye önünde toplanan ölenlerin yakınları, gözyaşları içinde 'adalet arıyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdi. Aileler adına konuşan bir mağdur, "Sadece ailelerimizi değil, mutluluğumuzu ve insanlığımızı da kaybettik. Her şeyimizi toprağa gömdük. Biz adalet arıyoruz. Bilirkişi raporunda her şey açıkça ortadayken, tutuklanmaların ertelenmesi kabul edilemez. Lütfen bize destek olun, sesimize ses katın. Sesimizi duyan var mı?" dedi.

aw217137-01.jpg“SENİN PARAYA MI İHTİYACIN VAR?”

Bir başka mağdur ise, "Binamız deprem nedeniyle değil, kolon kesilmesi nedeniyle yıkıldı. Buna rağmen sanıklar serbest bırakıldı" diyerek tepki gösterdi. Aileler, Ersan Şen'in tutuklanmama güvencesi talebine de sert tepki gösterdi. Şen'e tepki gösteren vatandaşlardan biri, "Senin paraya mı ihtiyacın var?" diyerek tepkisini dile getirdi.

aw217137-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.