Zam Geldi!15 gün sonra yürürlüğe girecek

Zam Geldi!15 gün sonra yürürlüğe girecek

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğ ile ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin düzenlemelerde yenilikler yapıldı.

Türkiye'nin ithalat verilerinde 2024 yılı önemli değişikliklere sahne oluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğ ile ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin düzenlemelerde yenilikler yapıldı. Elektrikli saatler, tekrar doldurulamayan gazlı cep çakmakları ve benzeri ürünlerin ithalatında birim gümrük kıymeti "adet" bazında hesaplanacak şekilde değiştirildi.

İTHALATTA YENİ DÜZENLEMELER

ekran-goruntusu-2024-06-01-083455.png

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni tebliğe göre, elektrikle çalışan saatler ve çeşitli gazlı cep çakmaklarının ithalatında birim gümrük kıymeti artık adet başına hesaplanacak. İthal edilen ürünlerin birim gümrük kıymeti adet başına 0,08 ila 3,5 dolar arasında değişen oranlarda belirlenecek. Bu düzenleme, 16 Haziran 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

ÜRÜNLERİN GÜMRÜK KIYMETİ BELİRLENDİ

Tebliğde elektrikle çalışan saatler ve gazlı cep çakmakları yer alıyor. Elektrikli ateşleme sistemi olan ve diğer ateşleme sistemli doldurulabilen gazlı cep çakmaklarının da bu kapsama dahil olduğu belirtildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, bu ürünlerin birim gümrük kıymetleri yeniden belirlenerek duyuruldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.