Ulaşım kartlarına yaş sınırlaması getirildi! Mecliste onaylandı 2 gün sonra geçerli olacak

Ulaşım kartlarına yaş sınırlaması getirildi! Mecliste onaylandı 2 gün sonra geçerli olacak

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar Mecliste onaylandı! İki gün sonra ulaşım kartlarında yaş sınırlaması uygulanmaya başlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 30 yaş üzerindeki öğrencilerin ulaşım kartlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye imza attı. Bu düzenlemeye göre, artık 30 yaş sınır olarak kabul edilecek ve 30 yaşını aşan öğrenciler tam bilet ücreti ödeyecek.

Meclisten geçen bu kararla birlikte, 1 Haziran itibarıyla 30 yaş üzerindeki bireylerin öğrenci kartları tam bilet olarak işlem görecek. Türkiye genelinde benzer uygulamalarda genellikle "26 yaş" sınırı dikkate alınırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de göz önünde bulundurarak bu sınırı 30 yaş olarak belirledi.

İzmir'de 30 yaş üstü kişiler öğrenci indiriminden yararlanamayacak

ÖĞRENCİ KARTLARI İÇİN YENİ KARAR

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı üçüncü olağan toplantısında, İzmirim Kart Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle toplu taşıma araçlarında yalnızca 30 yaşını doldurmamış olanların öğrenci kartlarının geçerli olmasına karar verildi.

Buna göre, 30 yaş üstü bireyler öğrenci indiriminden faydalanamayacak, ancak mevcut öğrenci kartlarını kullanmaya devam edebilecekler ve bu kartlardan tam ücret tahsil edilecek. Meclisten geçen bu karar, 1 Haziran'dan itibaren uygulanmaya başlanacak.

Türkiye'deki diğer şehirlerde benzer uygulamalarda genellikle 26 yaş sınırı kullanılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de kapsayan bu yeni düzenleme ile İzmir’i öğrenci kartları için en yüksek yaş sınırını belirleyen şehir konumuna getirdiği belirtiliyor.

İzmir'de 30 yaş üstü kişiler öğrenci indiriminden yararlanamayacak

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.