Toplu taşıma 1 TL oldu! Meclis'ten geçti

Toplu taşıma 1 TL oldu! Meclis'ten geçti

Birçok kişiyi ilgilendiren karar meclisten geçti. Artık toplu taşıma 1 TL oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde öğrenci toplu taşıma ücretlerini 1 TL’ye indirdi.

Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim öncesi verdiği sözü yerine getirerek üniversite ring sefer ücretlerini 1 TL’ye düşürmesinin ardından, öğrencilerin yoğun kullandığı Menteşe-Stadyum-AVM-Kötekli-Yeniköy, Otogar, TOKİ, Tıp Fakültesi ve Turgutreis Yurdu hatları da bu ücrete dahil edildi.

aypwer.jpgPsikoloji Bölümü Öğrencisi Emel Nur, "Bugün merkeze gitmek için otobüse bindiğimde kartımı bastım ve sadece 1 TL düştüğünü görünce önce şaşırdım, sonra mutlu oldum. Normalde 12.5 TL olması gerekiyordu. Fiyatlar yüzünden merkeze sık gitmiyordum, artık gönül rahatlığıyla gidebilirim."

Hemşirelik Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Zeynep Özçelik, "Hatay'dan geldim ve öğrenciler için ulaşım ücretlerinin 1 TL olması bizi çok mutlu etti. Daha önce aylık 300 TL yol parası harcıyordum. Şimdi merkeze gidip gelmek de 1 TL. Başkanımıza öğrencilere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederim."

Sosyoloji Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Ecem Nur Boztepe, "Muğla merkezde yaşıyorum ve okula gitmek için iki otobüs değiştiriyorum. Günlük 50 TL yol parası gidiyordu. Bu indirim ailemin gönderdiği bütçeyi daha iyi kullanmamı sağlayacak."

muglada-toplu-tasima-arac-kullanimi-yuzde-31e-dustu-1585210777.jpgPDR 3. Sınıf Öğrencisi Sena Bayraktar, "Ulaşım ücretlerinin 1 TL olmasına çok sevindik. AVM’ye gitmek için bile 25 TL ödemek zorunda kalıyorduk. Bazı arkadaşlarımız şehir merkezine otostop çekerek gidiyordu, artık otobüs kullanabilecekler."

YENİ ÜCRET TARİFESİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 28 Mayıs itibariyle uygulamaya aldığı yeni ücret tarifesiyle aşağıdaki hatlarda öğrenci tarifesi 1 TL’ye indirildi:

Menteşe Stadyum-AVM-Kötekli-Yeniköy

Menteşe Stadyum-AVM-Kampüs

Menteşe Stadyum-Otogar-TOKİ-Tıp Fakültesi-Turgutreis Yurdu-Kampüs

Menteşe Otogar-Stadyum-Tıp Fakültesi-Turgutreis Yurdu-Kötekli Yeniköy (Gece Otogar Hattı)

Menteşe-Otogar-Tıp Fakültesi-Turgutreis Yurdu-Kötekli-Yeniköy

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.