Eşinin 5 bileziğini sattı 200 kişiye iş kapısı oldu ‘Şimdiden ülkeler sıraya girdi’

Eşinin 5 bileziğini sattı 200 kişiye iş kapısı oldu ‘Şimdiden ülkeler sıraya girdi’

Ankara'da eşinin beş bileziğini satan Hüseyin İnci, gerçekleştirdiği girişimi kısa sürede büyük bir fabrikanın temeli haline getirdi.

Ankara'da eşinin beş bileziğini satarak mobilya boyama atölyesi kuran Hüseyin İnci, bu küçük girişimi kısa sürede büyük bir fabrikanın temeli haline getirdi. Başkentte 1986 yılında başladığı ticaret hayatında, 2022'de Akyurt ilçesinde 20 bin metrekarelik bir mobilya fabrikası kuran İnci, şimdi 200 kişiye istihdam sağlıyor ve Orta Doğu ile Afrika ülkelerine ihracat yapıyor.

Askerlik hizmetinin ardından evlenen Hüseyin İnci, eşinin bileziklerini satarak Altındağ’daki Siteler'de ilk mobilya boyama atölyesini kurdu. Ailesinin desteğiyle işini büyüten İnci, 36 yıllık ticaret hayatının ardından büyük bir adım atarak Akyurt’ta modern bir fabrika inşa etti. Bu yeni fabrikanın çeşitli kademelerinde 200 kişiye istihdam sağlanıyor.

640xauto-3.webp

8 ÜLKEYE İHRACAT EDİYORLAR

İnci, kısa sürede Irak, Libya, Katar, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya, Fas ve Ürdün gibi ülkelere ihracat yaparak global pazarda da yerini aldı. Küçük bir atölyeden büyük bir fabrikaya dönüşen bu süreçte, büyük oğlunun bankacılık ve işletme eğitimi aldığı, küçük oğlunun turizm ve otelcilik, en küçük oğlunun ise iç mimarlık eğitimi aldığı belirtildi. Çocukları, fabrika içinde çeşitli görevlerde bulunuyor; büyük oğlu işletme yönetimi, küçük oğlu satış ofisi yönetimi ve en küçük oğlu mimari işler yürütüyor.

640xauto-1.webp

200 KİŞİYE İŞ KAPISI OLDU

Hüseyin İnci, başlangıçta 280 metrekarelik bir alana sahip olan atölyenin bugün 20 bin metrekarelik bir alana yayıldığını belirterek, “Başlangıçta sadece birkaç kişiyle başladığımız işte, bugün 200 kişilik büyük bir ekibimiz var. Fabrikamızın yanı sıra yurt dışına da ihracat yaparak başarılı bir iş modeline dönüştük” dedi.

640xauto-001.webp

Okan İnci, babalarının kendilerine örnek olduğunu ve eğitimle birlikte iş hayatına atıldıklarını ifade ederek, “Okul dışında zamanlarımızın çoğu şirketin farklı bir alanında geçti. Babamızın izinden giderek bu işi devraldık ve büyük bir başarıya imza attık. Bugün binlerce insanın ekmek yediği bir işyerine dönüştük ve bu bizim için büyük bir gurur kaynağı” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.