Eski bakan Lütfullah Kayalar İYİ Parti’ye katılıyor

Eski bakan Lütfullah Kayalar İYİ Parti’ye katılıyor

Türk siyasetinin önemli isimlerinden ANAP’lı Tarım Orman Köy İşleri ve Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar İYİ Parti’de siyasi hayatına devam edecek.

Yozgatçamlık. Com’un haberine göre Tarım Orman Köy İşleri ve Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar’ın siyasi tercihi netleşti. Kayalar, bugün düzenlenecek törenle İYİ Parti saflarına katılacak.

Kayalar, bugün törenle İYİ Parti saflarına geçecek. Genel Başkan Meral Akşener, Kayalar’n rozetini takacak.

Türk siyasetinin eskimeyen yüzlerinden olan ve Yozgatlı’nın uzun süredir siyasette görmek istediği isimlerden olan Lütfullah Kayalar, Anavatan Partisi’nde başladığı siyasette 5 dönem milletvekilliği, 2 dönem de bakanlık görevlerinde bulundu.

Bugün TBMM’de gerçekleşecek toplantıda İYİ Parti rozetini takacak olan Lütfullah Kayalar’ın, Yozgat mı yoksa farklı bir ilden mi milletvekili adayı olacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

LÜTFULLAH KAYALAR KİMDİR?

1952 yılında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokulu Namık Kemal İlkokulunda, ortaokulu Yozgat Merkez Ortaokulunda, liseyi Ankara Aydınlık Evler Lisesini bitirdi. Kısa bir süre ODTÜ’ye devam ettikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi''ni bitirmiştir. Yozgat ve Ankara''da avukatlık yaptı. Aynı zamanda sporla da ilgilenerek Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı da yaptı.

1983 yılında Anavatan Partisi, Ankara il örgütü kurucusu olarak siyasete atıldı ve Yozgat milletvekili seçildi.  TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği, TBMM KİT Komisyon Başkanlığı ile Tarım Orman ve Köy İşleri ve Maliye Bakanlıkları yaptı. AGİT Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu üyesiydi.

Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı sırasında Türkiye''nin en büyük yeşil kuşak projesi ile "Şehirde ne varsa köyde de olacak" sloganı ile Türkiye genelinde büyük bir yapılandırma hareketi başlattı.,

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.