Ev sahipleri hop oturup hop kalkacak! Bakanlıktan flaş karar

Ev sahipleri hop oturup hop kalkacak! Bakanlıktan flaş karar

Milyonlarca ev sahibini kızdıracak karar bakanlıktan çıktı.

Maliye Bakanlığı, konut kira gelirlerinden alınan vergi muafiyetini koruyarak, boş kalan konutlardan vergi alınması yönünde yeni bir düzenleme üzerinde çalışma başlattı. Bu adımın temel amacı, yüksek kira bedelleri nedeniyle ev sahiplerinin evlerini boş tutma eğilimini azaltmak ve konut piyasasında dengeleri sağlayacak.

Sabah gazetesindeki köşesinde Dilek Güngör, bu yeni düzenlemenin gayrimenkul sektöründe büyük bir etki yaratacağını ve ev sahiplerinin boş konutlarını daha verimli bir şekilde kullanmalarını teşvik edeceğini ifade etti.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083424.pngMaliye Bakanlığı'nın ilk olarak vergi muafiyetini kaldırma planından vazgeçtiği ancak boş konutlardan vergi alınması için yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu düzenleme ile birlikte, ev sahiplerinin boş bıraktıkları konutlar için vergi yükümlülüğü getirilmesi öngörülüyor. Bu adımın, kira piyasasında adaleti sağlamaya ve boş konutların ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

konut kira gelirlerinden alınan vergi muafiyetinin iptal edilmemesi kararı kamuoyunda olumlu karşılandı. Bununla birlikte, Maliye Bakanlığı'nın boş konutlardan vergi alınması yönündeki yeni düzenlemesi önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek ve ev sahipleri için önemli bir vergi değişikliği olarak değerlendirilecek.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083502.png

Bu yeni düzenleme, ev sahiplerini kira piyasasında daha sorumlu davranmaya teşvik ederken, gayrimenkul sektöründe de daha dengeli bir büyümeyi desteklemeyi amaçlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.