Ev sahipleri ve kiracılar ecel terleri dökecek ‘Hatice Kolçak yeni vergiyi açıkladı’

Ev sahipleri ve kiracılar ecel terleri dökecek ‘Hatice Kolçak yeni vergiyi açıkladı’

Hatice Kolçak, ev sahipleri ve kiracılar üzücü haberi verdi.

Milyonlarca vatandaş elindeki maddi birikimi ev alarak ya da arsa alarak değerlendiriyor. Ancak son günlerde hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren kötü haberi ünlü ekonomist Hatice Kolçak açıkladı.

Enflasyon artışı geçtiğimiz sene ev fiyatlarını derinden etkiledi. Ev almak hayalden öteye gidemeyerek fiyatları da dudak uçuklatmıştı. Ancak son dönemde ekonomik yeni reformlar ile beraber ev fiyatlarındaki yükseliş durdu.

FAİZLER UÇTU

Merkez Bankası’nın 500 puan faiz artışı ile yüzde 50 seviyesine kadar faiz geldi. Mevduat faizinin yüzde 60 seviyesine geldiği ortamda ev yatırımı yapan kişilerin çoğunun faize yöneldiği göze çarptı. Tabii parasal sıkılaşmanın diğer vurduğu nokta ise kredi kartları oldu. Ev almak için bankaların verdiği kredilerin faiz oranları da uçtu. Ev fiyatının 2 katı kadar ödemenin öne çıkması da ev alımlarını azalttı.

konut.jpg

EV SAHİPLERİ VE KİRACILARI ETKİLEYECEK

Pek çok uzman isim ise yeni tedbirlerin geleceğini belirtiyor. Ev satışlarında artık yeni bir verginin daha yürürlüğe konulacağı konuşuluyor. Ev sahipleri ve kiracıları derinden etkilemesi düşünülen bu yasaya ilişkin net bir bilgi ise henüz gelmedi.

konut-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-dolar-bazinda-ne-olur-zlaq.jpg

KOLÇAK: DEĞER ARTIŞ KAZANÇ VERGİSİ

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, ise ev sahipleri ve kiracılara üzücü haberi verdi. Kolçak, “Kulağıma gelen yeni duyumlara göre yeni bir ev altınız ve o evi elinizde tuttunuz. 5 yıl sonra satarken vergi alınıyordu. Ancak şimdi kaç yıl olursa olsun, sattığınızda değer artış kazancı vergisi ödeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.