Evlat edindikleri çocukları köle yaptılar 'Bu kadarı 'pes' dedirtti

Evlat edindikleri çocukları köle yaptılar 'Bu kadarı 'pes' dedirtti

Evlat edindikleri çocukları köle yapan şahıslar yakalandı.

ABD'de meydana gelen olayda akılalmaz bir skandal yaşandı. Batı Virginia eyaletinde bir çift, evlat edindiği beş siyahi çocuğu kötü koşullara maruz bırakmak ve onları "köle olarak" kullanmakla suçlanıyor.

Kanawha County Bölge Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 62 yaşındaki Jeanne Whitefeather ve 63 yaşındaki Donald Lantz çiftine, insan kaçakçılığı, çocuk ihmali, kölelik ve zorla çalıştırma gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

abd-cift-2248705-1.jpg

Savcılığın iddianamesine göre, çift evsiz ve savunmasız gençlere yönelik bir barınaktan evlat edindiği 6 ile 16 yaşları arasındaki beş çocuğu, çiftlikteki bir ahırda kilitli tuttu. Onları zorla çiftlik işlerinde çalıştırmaya zorlayan çift, iddianameye göre çocukların konuta girmelerine izin verilmediği gibi temel ihtiyaçları da karşılanmadı.

West Virginia Metro News'e konuşan Kanawha County Bölge Yargıcı Maryclaire Akers, "İnsan hakları ihlalleri, bu çocukların ırkları nedeniyle hedef alındıkları ve iddianamede belirtildiği gibi temelde köle olarak kullanıldıkları gerçeğine özgüdür" ifadelerini kullandı.

evlat-degil-kole-edindiler-5-siyahi-cocugun-irkcilik-kabusu-rncc.webp

Olay, ekim ayında bir sosyal yardım kontrolü sırasında çocukların ahırda küçük bir odada kilitli halde bulunmasıyla patlak verdi. Kanawha İlçesi Şerif Departmanı, çocukların ahırdan kendi başlarına çıkamadıklarını, akan su, banyo olanakları ve yeterli yiyecekleri olmadığını aktardı.

Irkçılıkla suçlanan Jeanne Whitefeather ve Donald Lantz çifti ise suçlamaları kabul etmeyerek reddetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.